Total NEVASTANE EP

Produkt odpowiedni do smarowania przekładni redukcyjnych, łożysk ślizgowych i tocznych, przenośników pasowych i łańcuchowych. 


Opis produktu:
Oleje NEVASTANE EP są zalecane do stosowania tam, gdzie jest możliwy incydentalny kontakt z żywnością. Stosowanie w eksploatacji środków smarnych klasy H1 wg NSF minimalizuje problem zanieczyszczeń w krytycznych punktach kontroli zgodnie z wymaganiami HACCP. Zapewnia bardzo dobrą ochronę przy wysokich obciążeniach. Oleje NEVASTANE EP są dostosowane do wielu różnych zastosowań. 

Dostępne produkty:
NEVASTANE EP 680

Zastosowanie olejów Total NEVASTANE

Oleje NEVASTANE EP od Total mają bardzo szeroki zakres możliwych zastosowań. Najczęściej wykorzystywane są do smarowania elementów, takich jak przekładnie redukcyjne oraz ślizgowe i toczne łożyska (charakteryzujące się wysokim obciążeniem), używane powszechnie w przemyśle spożywczo-przetwórczym.

Jeśli chodzi o pozostałe możliwe przeznaczenie olejów NEVASTANE, stosuje się je np. w obrębie pasów przenośników czy też różnego rodzaju łańcuchów, a także przy wszelkich elementach maszyn przemysłowych, które narażone są na ryzyko kontaktu z pożywieniem.

Total NEVASTANE - zalety

Struktura preparatów NEVASTANE od Total obejmuje mieszankę olejów syntetycznych i mineralnych, wzbogaconą o doskonałe gatunkowo dodatki, dzięki którym cechują się one wzmocnioną odpornością na zużycie, utlenianie się oraz skrajnie wysoki nacisk.

Kolejną zaletą olejów NEVASTANE EP jest ich dostępność w zróżnicowanych wariantach produktowych pod względem właściwości. Poszczególne rodzaje mogą różnić się od siebie gęstością, lepkością kinetyczną w zależności od stopnia nagrzania, a także temperaturą płynięcia, zapłonu oraz płonięcia. Dzięki wspomnianym różnicom, użytkownik zyskuje możliwość precyzyjnego dobrania konkretnego typu oleju w stosunku do potrzeb danego przedsięwzięcia.

Dodatkowym atutem NEVASTANE Total jest także długi termin ważności, wynoszący 5 lat od momentu wyprodukowania. Należy przy tym pamiętać, aby oleje były przechowywane na co dzień w temperaturze nieprzekraczającej 35 stopni Celsjusza.